Łapcie przepis na przepyszne ciasto z cukinii o głębokim czekoladowym smaku. Takiego brownie chyba jeszcze nie jedliście. Pokochacie to ciasto, nawet jeśli nie lubicie cukinii. Ten przepis na brownie jest nie tylko łatwy i szybki, ale przede wszystkim mega mega smaczny. Nie przepadam za cukinią, ale znalazłam dla niej idealne zastosowanie! Obiecuję, że będzie takich przepisów więcej. Warzywa górą!
Czekoladowe ciasto z cukinii
- Obierz cukinie i zetrzyj na drobnych oczkach.
- Mąkę ryżową wymieszaj z sodą i solą.
- Do cukinii dodaj mąkę ryżową, miękkie masło, jajko, kakao, ksylitol i zblenduj całość na gładki krem.
- Gotowy krem wymieszaj z pokrojoną w drobną kosteczkę gorzką czekoladą i przelej do formy (najlepiej nieprzywierającej, silikonowej).
- Na wierzch powciskaj przekrojone na pół śliwki.
- Ciasto piecz ok. 40 minut w temp. 180 st.
___________________________________________________________
Zobacz inne wpisy z działu: PRZEPISY. Ułóż pełnowartościowy i smaczny jadłospis z przepisów na blogu. Proponuję Ci:
- śniadania białkowo-tłuszczowe
- koktajle lub warzywne ciasta na II śniadanie
- mięsne lub wegetariańskie obiady
- mega smaczne kolacje wegetariańskie bez białka (nabiału), laktozy
Korzystaj z moich przepisów, ciesz się zdrowiem i piękną sylwetką. W każdym przepisie masz podane BWT oraz ilość porcji jaka przypada na posiłek. Jadłospis bazowy ma 1520 kcal (4 posiłki), wystarczy że do drugiego lub trzeciego posiłku dodasz 180 kcal z owoców – otrzymasz dietę 1700 kcal. To wystarczająca ilość kalorii dla przeciętnej kobiety, mającej siedzący tryb życia i ćwiczącej nie więcej jak 2 razy w tym po 1 h. Możesz zwiększyć kaloryczność posiłków we własnym zakresie.
robiłam z marchewki, buraka i z dyni… ale o cieście z cukinii jeszcze nigdy nie słyszałam 😀
Uwielbiam cukinię, muszę zrobić to ciasto!
Ciasto z cukinii nie kojarzy się zbyt smacznie ale właśnie dlatego muszę spróbować zrobić. Może ciekawie smakować.
Uwielbiam przeglądać blogi tego typu. Ten jest jednym z fajniejszych. Jestem pod wrażeniem.
Ciasta warzywne są ekstra! Shrek na bazie szpinaku zrobił u mnie furorę (dopóki nie zdradziłam gościom, że w środku jest szpinak), więc cukinii też dam szansę 🙂