Pieczone warzywa to idealna opcja na szybką i zdrową kolację. Pieczone warzywa są zdrowe i smaczne. Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Pieczone warzywa
B3 W40 T11
Składniki:
- 400 g warzyw korzeniowych (marchew, bataty, pietruszka, burak)
- 10 g płatków kokosowych
- 10 g mała ghee
- 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- sól
Przygotowanie:
- Masło ghee rozpuść.
- Warzywa pokrój w słupki i wymięszaj z masłem oraz przyprawami.
- Rozłóż na wyłożoną papierem blachę do pieczenia.
- Piecz w piekarniku 15-20 min w temp. 180 st. C.
Smacznego!
_______________________________________________________
Zobacz inne wpisy z działu: PRZEPISY. Ułóż pełnowartościowy i smaczny jadłospis z przepisów na blogu. Proponuję Ci:
- śniadania białkowo-tłuszczowe
- koktajle lub warzywne ciasta na II śniadanie
- mięsne lub wegetariańskie obiady
- mega smaczne kolacje wegetariańskie bez białka (nabiału), laktozy
Korzystaj z moich przepisów, ciesz się zdrowiem i piękną sylwetką. W każdym przepisie masz podane BWT oraz ilość porcji jaka przypada na posiłek. Jadłospis bazowy ma 1520 kcal (4 posiłki), wystarczy że do drugiego lub trzeciego posiłku dodasz 180 kcal z owoców lub te przekąski poniżej 150 kcal – otrzymasz dietę ok. 1700 kcal. To wystarczająca ilość kalorii dla przeciętnej kobiety, mającej siedzący tryb życia i ćwiczącej nie więcej jak 2 razy w tym po 1 h. Możesz zwiększyć kaloryczność posiłków we własnym zakresie.