Podrzucam Wam przepis na brownie z kaszy jaglanej. To mega czekoladowe, smaczne i idealne ciasto, najlepiej podawane z sezonowymi owcami. Świetna opcja na II śniadanie. Wykorzystaj też sezonowe owoce i ciesz się wspaniałym smakiem.
Przepis na brownie z kaszy jaglanej
B49 W103 T50 – 2,5 porcji
Składniki:
Składniki:
115 g kaszy jaglanej
200 ml mleka roślinnego
2 duże jajka
120 g jogurtu naturalnego
20 g roztopionego musu kokosowego (Foods by Ann)
30 g roztopionej gorzkiej czekolady
30 g kakao
3 łyżki stewii/ksylitolu/erytrytolu
Wykonanie:
- Kaszę jaglaną prażymy na patelni, aż zacznie wydzielać aromat a następnie gotujemy w mleku roślinnym z 1 łyżką słodzika.
- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Żółta łączymy z 2 łyżkami słodzika.
- Ugotowaną i lekko ostudzoną kaszę blendujemy z pozostałymi składnikami oprócz ubitych białek. Białka dodajemy na końcu i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
- Gotową masę przekładamy do formy i pieczemy 180 st. prze 30-40 minut.
- Gotowe ciasto podajemy z owocami i mleczkiem kokosowym.
Smacznego!
Zobacz też inne przepisy na pyszne i zdrowe brownie:
A jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat odżywiania wejdź w zakładkę: ODŻYWIANIE. Dodatkowo możesz też korzystać z mojego bloga układając z przepisów smaczny, pełnowartościowy jadłospis na cały tydzień, miesiąc, na zawsze! Proponuję Ci:
- śniadania białkowo-tłuszczowe
- koktajle lub warzywne ciasta na II śniadanie
- mięsne lub bezmięsne obiady
- mega smaczne kolacje wegetariańskie
Korzystaj z moich przepisów, ciesz się zdrowiem i piękną sylwetką. W każdym przepisie masz podane BWT oraz ilość porcji jaka przypada na posiłek. Dokładnie o tym jak ułożyć jadłospis z przepisów na blogu TUTAJ!
Wygląda obłędnie 😀
Nigdy nie przyszło mi do głowy żeby do deseru wykorzystać kaszę jaglaną 🙂 Muszę kiedyś wypróbować, bo wygląda pysznie 🙂