Pełnowartościowe desery bez cukru i bez glutenu
Pierwszy krok do zmiany Twoich nawyków żywieniowych!
Już nie musisz zastanawiać się czy ten deser jest okej! Pełnowartościowe desery to odpowiedź na potrzeby Twojej zdrowej diety i głowy. Dzięki nim możesz bez wyrzutów sumienia zjeść deser na obiad! Dlaczego? Dlatego, że te desery mają idealne makroskładniki i na każdą porcję przypada około 20 g białka, 40 g węglowodanów i 20 g tłuszczów.
eBook Pełnowartościowe desery bez cukru i bez glutenu zawiera unikalne przepisy na desery, w których każda porcja, bez względu na przepis ma odpowiednio takie same proporcje makroskładników, dzięki czemu łatwo wkomponujesz je w swój dzienny jadłospis.
Co znajdziesz w ebooku z fit słodkościami i zdrowymi słodyczami?

20 przepisów na pełnowartościowe desery bez cukru i bez glutenu oraz informacje jak najlepiej z nich korzystać!
W środku znajdziesz pyszne musy, ciasteczka, ciasta, desery w słoiku a’la bounty czy snickers, tartę twix i wiele innych pełnowartościowych deserów!
Wszystkie przepisy mają wartość kaloryczną około 420 kcal na porcję. Liczba porcji oraz czas przygotowania deseru podane w każdym przepisie. Desery mają odpowiedni stosunek makroskładników ok. 20 g białka, max 40 g węglowodanów oraz 20 g tłuszczów.

Kilka słów o mnie
Nazywam się Renata Czarnota.
- Od 2013 roku prowadzę bloga o zdrowym życiu, na którym znajdziecie mnóstwo zdrowych inspiracji.
- W 2017 roku kończyłam kurs Dietetyki I oraz II stopnia oraz kurs suplementacji sportowej.
- Jestem wydawcą elektronicznego magazynu Stylowo i Zdrowo, który ukazuje się co kwartał i jest wysyłany do moich subskrybentów.
- Na blogu udostępniam mnóstwo zdrowych przepisów i zdrowotnych porad opracowanych na podstawie dostępnych badań.
- Na moich social media znajdziesz inspirację, przemyślenia oraz DARMOWE bonusy online takie jak ebooki, jadłospisy itp.
- Polecam Ci moje pełnowartościowe desery, które pomogą Ci wprowadzić zdrowe słodkości do diety i zastąpić wysokokaloryczne słodycze.
Czego możesz spodziewać się po przepisach?
- Są proste i w większości szybkie w przygotowaniu. Nie przejmuj się, jeśli nie masz doświadczenia w kuchni, każdy krok jest dokładnie opisany.
- Bazują na zdrowych produktach, w tym także warzywach i owocach. Musisz spróbować ciasta z kalafiora lub brownie z buraka – te ciasta są pyszne!
- Przepisy zawierają informacje o makroskładnikach, czyli ilości białka, tłuszczu i węglowodanów, podana jest liczba porcji oraz czas przygotowania deseru, co powinno ułatwić Ci wybór deseru do przygotowania w zależności o dostępności Twojego czasu.
- Mają stałą kaloryczność na porcję i wynosi ona ok. 420 kcal, dzięki temu łatwo uwzględnisz je w swojej diecie.
- Najczęściej pojawiające się produkty to: mąki bezglutenowe (ryżowa, jaglana, ziemniaczana), kasza jaglana, jajka, kakao, słodziki – ksylitol lub erytrytol, owoce i odżywka białkowa.
Fit słodkości bez cukru i bez glutenu
Dlaczego te desery odmienią Twoje życie?
- Dostarczą Ci odpowiednich makroskładników, dzięki którym nie będziesz głodna.
- Przepisy nie mają rafinowanego cukru, a ich substytuty są zdrowe!
- Przepisy zawierają zamienniki cukru, które w większości nie powodują gwałtownego wyrzutu insuliny, przez co nie odczujesz spadku energii.
- Wszystkie przepisy są bez glutenu, co zmniejsza ryzyko długotrwałych problemów zdrowotnych i zapobiega występowaniu objawów nietolerancji glutenu.
- Odpowiednie proporcje makroskładników pozwolą Ci zjeść ten deser na obiad bez wyrzutów sumienia.
- Desery są wręcz idealnym rozwiązaniem na 2 śniadanie do pracy.
- Przepisy są proste w przygotowaniu, a ebook możesz mieć zawsze pod ręką w telefonie.

CZAS NA ZDROWE PYSZNOŚCI! NIE CZEKAJ – KUP EBOOKA
49,00 złZobacz więcej
Nadal zastanawiasz się czy warto?
Naprawdę warto ograniczyć gluten i rafinowany cukier w swojej diecie. To pierwszy krok w inwestycji w Twoje zdrowie i zmianę nawyków żywieniowych na lepsze.
Dieta bezglutenowa pomaga przede wszystkim osobom chorym na celiakie oraz mającym nadwrażliwość na gluten, ale coraz częściej zaleca się także eliminację glutenu u osób chorych na Hashimoto! Ma to na celu zapobieganie niedoborów jodu, selenu i witaminy D. Istnieją badania, które sugerują, że gluten przyczynia się do wzrostu poziomu przeciwciał i odstawienie go (bez innych interwencji) w grupie badanych spowodowało zmniejszenie miana przeciwciał.
Zdrowe bezglutenowe słodycze pomogą Ci również w redukcji tkanki tłuszczowej! Dr William Davis w książce Dieta bez pszenicy oraz Michael Moss w książce Cukier, sól, tłuszcz jednoznacznie stwierdzają, że główną przyczyną występowania otyłości i innych składowych zespołu metabliczbego jest pszenica, a w tym gluten, utwardzone tłuszcze roślinne oraz rafinowany cukier!
Chcesz zmienić swoje niezdrowe nawyki?
Z tym ebookiem zrozumiesz, że rezygnacja z rafinowanego cukru, sklepowych ciastek z glutenem i tłuszczami trans to krok w stronę swojego dobrego samopoczucia i poprawy zdrowia, bo zasługujesz na życie pełne energii i ciało, które kochasz!
Ale…
Rezygnacja z tych słodkich przekąsek nie oznacza rezygnacji ze słodkości! Pełnowartościowe desery bez cukru i bez glutenu to ebook pełny pysznych przepisów, które odmienią Twoje posiłki do pracy, szkoły, czy porannej kawki. W środku znajdziesz takie, które przygotujesz w 15 minut i takie, które potrzebują trochę więcej Twojej uwagi, ale warto dla tych 4-7 porcji deseru, które będziesz miała na kolejne dni!
PRAWA AUTORSKIE CHRONIĄCE PRODUKT: Zgodnie z prawem autorskim wszystkie materiały elektroniczne do pobrania z platformy (e-book, przepisy, szablony, tapety) służą jedynie do własnego użytku osoby, która je zakupiła i widnieje w systemie sprzedażowym. Przekazywanie osobom trzecim i kopiowanie jest niezgodne z prawem.